Puur sap, puur smaak

Nieuws in Den Boogerd


Hier kunnen jullie alvast lezen waar wij op dit moment mee bezig zijn:
.......nieuwe sapjes; de bijen die er weer aankomen; subsidies die we mogen ontvangen....... en nog veel meer.

Joke Schauvliege noemt biologische landbouwers 'keuterboerkes' en valt Natuurpunt frontaal aan

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) blijft worstelen met haar reputatie, maar slaat terug in een gesprek met Dirk Draulans. Lees hier alvast twee fragmenten uit het interview gepubliceerd in Knack.

Lees meer..

Les in de boomgaard !

De Nationale Boomgaardenstichting i.s.m den Boogerd presenteert :
Les in de boomgaard ! Het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes, maar dan echt in het echt ... Het 5de en het 6de leerjaar van de basisschool in Zelem waren enthousiaste proefkonijnen. 

 

28/04/2017

Een mooi compliment!

Daarvoor doen we het seh! Dankjewel aan 'Kasteelhoeve Wange' voor het mooie artikel over den Boogerd in hun nieuwsbrief ...

Een mooi compliment

En voor wie meer wil lezen:  http://ymlp.com/zsB5TY

17/03/2017

"Kritiek van Bruers op biologische sector ongefundeerd"

Op 13 maart 2017 verscheen op de website van De Standaard een artikel met als titel 'Bio is niet per se gezonder en milieuvriendelijker, plantaardig eten wel'. Dat citaat kwam uit de mond van Stijn Bruers. Hij mocht de laatste tijd in verschillende media deze boodschap verkondigen over bio.

Lees meer..

17/03/2017

BioForum Vlaanderen reageert op onderzoek Test-Aankoop

"Bio-fruittelers gebruiken geen chemische pesticiden en dat verdient respect". 

Lees meer..

26/02/2016

Fan van Limburg

De filmploeg van Fan van Limburg (TVL.be) heeft een reportage gemaakt over ons nieuwe project 'De semi-automatisering van onze productie van walnoten- en hazelnotenolie'. Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met de leerlingen van de Provinciale Technische School Maasmechelen die een prototype ontwikkelden. En natuurlijk zijn wij blij met de Innovatie-Award van de Provincie Limburg die dit helpt mogelijk maken! 

Zie hier het filmpje..

29/09/2015

La ruche qui dit oui (ondermeer Luik, Huy, Waremme en Auderghem) 

Voor alle informatie over de markten; gelieve aan te melden via https://laruchequiditoui.fr/fr. 
Je kan je dan aanmelden op vb. de markt van Huy. Als je meer informatie over de verschillende leveranciers van deze markt wilt bekijken; kan je dit doen via 'voir tous les producteurs' waartussen jullie ook 'Den Boogerd' zullen terugvinden. We staan onder andere op de markten in Luik, Huy, Waremme en Auderghem. Je kan 3 markten toevoegen; waarna je op de hoogte gebracht wordt van nieuwe data waarop deze doorgaan. Dan kan je ook jouw producten online bestellen!
Link 1      Link 2    Link 3

03/10/2014

Project semi-automatisering productie walnoten- en hazelnotenolie 

En we hebben leuk nieuws. In April mochten we te horen krijgen dat we tot 1 van de vijf laureaten behoorden met ons project 'de semi-automatisering van de productie van walnoten- en hazelnotenolie'. Op de website van Vilt (Vlaams infocentrum land- en tuinbouw) kunnen jullie alvast meer hieromtrent lezen.

Lees meer..

24/04/2015

 

 

den Boogerd        Karestraat 35, 3545 Zelem        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        013/44 40 46        0499/41 90 15

 

Privacy | Algemene voorwaarden