Puur sap, puur smaak

Walnotenolie


Onze koudgeperste notenolie wordt enkel gemaakt van inlandse noten van goede kwaliteit. De mensen van Tevona, Mané en De Wroeter kraken de schelpen en sorteren het vruchtvlees. Fred van Vigor in Loksbergen perst daarna het vruchtvlees en giet de gefilterde olie in flesjes.

Walnotenolie bevat een hoog gehalte aan gezonde Omega-3 en Omega-6 vetzuren. Ze heeft een positief effect op het optimaal functioneren van de hersenen, ze levert daarenboven een gunstige bijdrage aan de goede conditie van de bloedvaten en verhoogt de fractie goede cholesterol.

Het is een licht gekleurde olie met een zeer geparfumeerde smaak. Zijn smaak is fruitiger en minder gebrand dan de goedkopere of geraffineerde notenolie.

Het is wel een fragiele olie door zijn gehalte aan onverzadigde vetzuren. Daarom best niet gebruiken op hogere temperatuur (bakken of braden) en na opening donker en koel bewaren.

Je kan hem puur gebruiken op sla maar hij is vooral heerlijk in een vinaigrette, samen met Balsamico-azijn. Probeer eens een scheutje op de gekookte pasta of gebruik hem om vis of vlees na het bakken of stomen te parfumeren.

Receptje 1 : Mozzarellatoast

Rooster een sneetje notenbrood en beleg met een schijfje (buffel)mozzarella. Overgiet rijkelijk met walnotenolie 'den Boogerd' en peper met zwarte peper uit de molen. Werk af met een blaadje rucola en een schijfje tomaat.

Receptje 2 : Aubergine met geitenkaas

Snij een rijpe aubergine in dunne schijfjes en rooster ze onder de ovengrill of in de grillpan (lukt ook aardig op de BBQ). Beleg met een bolletje zachte geitenkaas en overgiet met notenolie den Boogerd. Serveer lauw.

 

Voor meer leuke receptjes; kijk zeker ook eens naar onze facebookpagina...

 

 

den Boogerd        Karestraat 35, 3545 Zelem        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        013/44 40 46        0499/41 90 15

 

Privacy | Algemene voorwaarden