Over 'den Boogerd'

Natuur.

Ons bedrijf, ‘den Boogerd’, legt zich sinds 2008 als landbouwonderneming toe op het aanplanten en uitbaten van authentieke hoogstamboomgaarden.  Met Jan als bezieler en Nia als behartiger slaagden zij erin om op korte tijd het bedrijf op de kaart te zetten. Sinds 2013 maakt ook zoon Maarten officieel deel uit van ons team : bij hem kan je onder meer terecht voor de verzorging van je bomen en voor de aanleg van kleine landschapselementen en natuurlijke omheiningen.

Die uitbating gebeurt op een biologisch verantwoorde manier : dat betekent dat we de middelen die de natuur ons ter beschikking stelt, gebruiken om het fruit gezond te laten rijpen. In onze hoogstamboomgaarden vind je een uniek ecosysteem waarbij de verschillende groepen mekaar in evenwicht houden . Daardoor zijn we slechts heel uitzonderlijk gedwongen om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Ons fruit kan je dus zonder problemen recht van de boom consumeren.

TÜV Nord Integra doet regelmatig controle over het naleven van de regels van de bioteelt.  Meer weten over Bio...

Image
Image

Schapen grazen tussen de bomen en houden het gras in toom, nestkastjes in alle soorten en maten zijn een uitnodigende woonst voor allerlei vogels, insectenbestrijders bij uitstek.

Bijen en hommels geven de natuurlijke bestuiving een behoorlijke opkikker en produceren heerlijke honing.

Zo zorgen we er samen met de natuur voor dat we het fruit van onze bomen niet hoeven te behandelen met chemische producten en dat we het kunnen verwerken tot een overheerlijk, gezond en puur sap, stroop en andere producten.

Engagement .

Voor de taken die we zelf niet kunnen uitvoeren, hebben we ervoor gekozen om samen te werken met sociale tewerkstellingsinitiatieven.

De mensen van Covida (www.covida.be), Blankedale (www.blankedale.com) en De Wikke ( https://www.facebook.com/dewikke) kraken onze noten en sorteren het vruchtvlees voor een superlekkere walnotenolie.

In ’t Hoeveke in Lummen worden de etiketten met veel zorg op de potjes stroop geplakt.

 

 
denboogerd - engagement
Image
Image

Het bedrijf Van Appeven (www.appeven.nl) perst onze sappen.

Fred en Sonya van Vigor (www.vigorolie.be) in Loksbergen persen de walnoten tot een overheerlijke olie.

De stroop komt uit de ketels van de gebroeders BLeus (www.loonsestroop.be) van de stroopfabriek van Wellen en de gelei wordt gemaakt in het kookatelier van den Diepen Boomgaard

 

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Image